על פי הערכות משרד האוצר, ישנם בישראל מעל 400,000 חשבונות בנק ופיקדונות שאינם פעילים בסך של כ -9 מיליארד שקלים.
בשביל לאתר את כלל החשבונות והפיקדונות הלא פעילים שאולי רשומים על שמך, ניתן להשתמש באתר הר הכסף 2 לאיתור כספים אבודים אשר פותח על ידי משרד האוצר.
מהן הסיבות השכיחות לקיומם של כספים אבודים?
סביר להניח שאתה חושב שלך זה לעולם לא יכול לקרות, הרי אתה יודע בכל רגע, אלו חשבונות יש לך וכמה כסף נמצא בהם – אבל, מסתבר שהמציאות היא קצת יותר מורכבת.
הסיבות השכיחות לקיומם של כספים אבודים הן:
- מעבר בין מקומות עבודה – לעיתים, שכירים ועצמאים אשר עוברים ומשנים מקומות עבודה בתדירות גבוהה פותחים חיסכון פנסיוני חדש (קרן פנסיה, קופת גמל או ביטוח מנהלים) מבלי לאחד את החיסכון הקודם.
- קרוב משפחה שנפטר – לא תמיד משפחת הנפטר יכולה לדעת על כלל החשבונות, הפיקדונות והחסכונות הפיננסיים אשר היו ברשות הנפטר.
- שינוי פרטים – חוסכים אשר שינו שם או כתובת מגורים ללא עדכון של הגוף המוסדי, דבר אשר מקשה על הגוף המוסדי ליצור קשר עם החוסך ולעדכן אותו במצב החיסכון שלו.
על פי הסטטיסטיקות של משרד האוצר, כ – 60% מהפיקדונות כוללים יתרות בסכום של כ – 50-1000 ₪ לפיקדון ובשאר יש סכומים גבוהים יותר. באמצעות מערכת הר הכסף 2 ניתן לקבל פירוט מלא של החשבונות האבודים, ללא פירוט של הסכום הכספי אשר נמצא בחשבונות.
לאחר קבלת דו"ח הר הכסף 2, ניתן ליצור קשר עם הגופים המוסדיים או הבנקים שמופיעים בדו"ח ולברר מה הסכום הכספי שנמצא בהם.
מערכת הר הכסף 2 מצטרפת לשאר השירותים, הכלים והמדריכים אשר פותחו ונכתבו בשנים האחרונות על ידי משרד האוצר החל מאתר הר הביטוח ועד אתר המסלקה הפנסיונית.
לסיכום, בסופו של דבר האחריות והרווחה הפיננסית והפנסיונית שלך מוטלת על כתפיך. חשוב לבצע את הבדיקה הבסיסית והחינמית באתר הר הכסף 2 של משרד האוצר – אל תתעצל, זה יכול לגלות לך אוצר שלא ידעת עליו 🙂